Ajuntament de Sacanyet

Llocs d'interés
Sabina negra Ascenso Bellida Ventisquero Fuente la Salada Enebro

 

En els nuclis habitats destaca la senzilla església de Sacanyet dedicada a San Isidro Llaurador i el forn *moruno, així com la font del Parc. En Canales, destaca l'església dedicada a Santa Bàrbara.

Les altures de més de 1000 i 1200 *mts. als quals es troben, i el seu clima continental, extrem a l'hivern amb forts vents i nevades, van fer de les muntanyes de Sacanyet i Canales el lloc ideal per a emmagatzemar neu. Avui, aquestes muntanyes ens descobrixen un patrimoni cultural únic de gran valor, situant-se en elles 47 *ventisqueros, entre els quals destaca el gran *ventisquero dels Frares, que van construir en el 1769 monjos de la Cartoixa de *Portaceli. Els *ventisqueros són parets de fins a 4 metres d'espessor, de forma arrodonida o d'arc amb fins a 30 metres de diàmetre, que construïts sobre els barrancs tenien la funció d'acumular la neu durant l'hivern, per a abastir de gel a les ciutats pròximes de València, *Lliria o Sogorb durant l'estiu. És la major concentració de tot el mediterrani.

El principal atractiu de Sacanyet és el seu paisatge i naturalesa. Sobresurt amb veu pròpia la forest La *Bellida, que amb una altitud de 1334 m domina el paisatge i permet una esplèndida vista panoràmica sobre els quatre punts cardinals, podent-se observar el mar Mediterrani.

La vegetació present és d'una riquesa sorprenent gràcies al *microclima que conformen les denses boires i abundants nevades i pluges de l'hivern, presentant espècies autòctones com el *enebro, la *sabina *albar o la *sabina negra. És un dels punts mes pròxims al mar on es poden trobar de manera espontània pins com el *albar, *nigra o *rodeno.

Altre atractiu paisatgístic és el Prat del Canal, situat a 1450 *mts d'altitud, on una verd *pinada separa el prat de l'alta paret rocosa de la forest de La Salada, on nien els *gavilanes i que en el seu vessant sud, en la lloma del *Resinero, a 1485 *mts d'altitud, vam trobar petjades de la Guerra Civil Espanyola.

Destaquen també les llacunes del pla de Sacanyet, important zona humida de la Comunitat Valenciana.

L'aigua aquesta present en aquestes altes terres amb el riu Canales que neix en la Font La Salada, *afluyente del *Turia, que neix en la Font de La *Carrasca, on trobem arbres monumentals com una *carrasca mes que centenària o el pi de la Gavarda, que complien missió d'orientar als *caminantes entre les fortes nevades.

Altres llocs com la Font dels *Gices, Les Teules, o les Salines, o la zona recreativa del *Pozanco, són visites que no han de perdre's.

Als voltants de la població trobem diversos avencs i coves, com l'avenc del *Guillamón, la cova de la *Murciénaga o la cova del Poble, situada a escassos metres de la població.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
Site developed with Drupal